سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مراقبت از دندان و سلامت دندان در بارداری

 

https://www.deltadentalnjblog.com/wp-content/uploads/2014/07/pregnant-at-dentist-disscusion.jpg

مراقبت از دندان و سلامت دندان در بارداری

اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید ، باید از دندانها و لثه های خود مراقبت ویژه ای کنید. سطح هورمون هایی که به دلیل بارداری تغییر می کنند ، به طور مستقیم بر روی مشکلات لثه تأثیر می گذارند و به طور غیر مستقیم بر پوسیدگی دندان تأثیر می گذارند. 

 

 

 

بارداری چه تاثیری بر سلامت دهان و دندان دارد؟

کلسیم در دوران بارداری از دندان مادر خارج می شود و این تصور غلط است که مادر با هر بارداری یک دندان از دست می دهد. با این حال ، این یک واقعیت است که در دوران بارداری تغییراتی در سلامت دهان و دندان ایجاد خواهد شد. مهمترین تغییر افزایش میزان هورمون استروژن و پروژسترون است که در این حالت با افزایش تجمع پلاک بر روی دندانها همراه است. اگر پلاک برداشته نشود ، باعث التهاب لثه (التهاب لثه) می شود. به این بیماری "التهاب لثه حاملگی" گفته می شود. لثه قرمز است ، حجم آن زیاد ، حساس و خونریزی دارد. این تصویر اکثر زنان باردار در سه ماهه دوم بارداری را با شدت متفاوت تحت تأثیر قرار می دهد. اگر التهاب لثه در حال حاضر وجود داشته باشد ، ممکن است در دوران بارداری شدت آن افزایش یابد و در صورت عدم درمان به پریودنتیت پیشرفت کند.

 

 

 

رشد دندان از رحم شروع می شود

اگرچه آنها بدون دندان متولد می شوند ، اما رشد دندان نوزادان در رحم شروع می شود. در این دوره ، گوشت ، شیر ، تخم مرغ ، سبزیجات و میوه های حاوی پروتئین و ویتامین A برای سلامت دندان کودک ، مرکبات ، گوجه فرنگی و توت فرنگی غنی از ویتامین C ، گوشت ، شیر ، تخم مرغ ، ماهی و شیر حاوی کلسیم و لبنیات برای ویتامین D و سبزیجات برگ سبز. سبزیجات باید به مقدار کافی مصرف شوند.

 

 

 

از دست دادن دندان در اثر پوسیدگی دندان

علت از دست دادن دندان در دوران بارداری بارداری نیست ، بلکه پوسیدگی دندان است. باقیمانده های غذایی و میکروارگانیسم ها (پلاک) جمع شده روی دندان ها اسیدهایی ایجاد می کنند که باعث پوسیدگی دندان می شوند. میکروارگانیسم ها نشاسته مورد نیاز برای زنده ماندن را از غذایی که می خوریم به دست می آورند. هر بار که یک ماده غذایی نشاسته ای یا شیرین می خوریم ، یک محیط اسیدی بسیار قوی در دهان ما ایجاد می شود و حدود 20 دقیقه طول می کشد تا این حالت طبیعی شود. اگر در طول روز دائماً میان وعده می خورید ، این محیط اسیدی به هیچ وجه خنثی نمی شود و دندان های ما به سرعت می پوسند. بنابراین ، اگر در طول روز به خوردن مداوم نیاز دارید ، باید میوه ها و سبزیجات را به غذاهای شیرین و نشاسته ای ترجیح دهید. استفاده از لبنیات و آب به جای نوشیدنی های اسیدی مناسب تر خواهد بود.

 

لثه های شما نیز به همین دلیل تحت تأثیر پلاک قرار می گیرند ، قرمز ، نرم و به راحتی خونریزی می کنند. تغییر تعادل هورمون ها به دلیل بارداری نیز این وضعیت را افزایش می دهد. به این بیماری لثه ، التهاب لثه بارداری گفته می شود و در صورت پیشرفت باعث از بین رفتن دندان های شما می شود.

 

 

 

مراقبت برای کودک نیز مهم است.

توجه به مراقبت از دهان و دندان نه تنها برای شما ، بلکه همچنین برای کودک شما بسیار مهم است: مطالعات گزارش داده اند مادران مبتلا به التهاب لثه شدید احتمال زایمان زودرس دارند. برخی از محصولات التهاب لثه می توانند وارد جریان خون شما شده و باعث زایمان زودرس شوند.

 

 

 

چگونه می توان از مشکلات دندانی در دوران بارداری جلوگیری کرد؟

کاری که برای جلوگیری از پوسیدگی دندان و بیماری لثه باید انجام دهید این است که دندان های خود را به مدت 3 دقیقه در روز با خمیر دندان حاوی فلوراید مسواک بزنید ، با نخ دندان بین دندان های خود تمیز کنید و با دهانشویه فلوراید بشویید. همانطور که می بینید ، باردار بودن نیازی به مراقبت های اضافی دندانپزشکی ندارد. اما وقتی از مراقبت های دندانپزشکی خود غافل شوید ، عواقبی را که در دوران بارداری بیشتر تأکید شده است ، تجربه خواهید کرد.

 

کار دیگری که برای محافظت از سلامت دهان و دندان خود باید انجام دهید این است که تحت کنترل دندانپزشک باشید. بارداری مانع از درمان دندانپزشکی نمی شود. معاینات منظم و تمیز کردن دندان ها احتمال بروز اضطراری در بارداری را کاهش می دهد. دندانپزشک شما تمام روشهای درمانی لازم را به گونه ای برنامه ریزی می کند که به شما و کودک شما آسیب نرساند و در صورت لزوم با متخصص زنان تماس می گیرد.

 

 

 

درمان دندانپزشکی

 

سه ماهه اول: این دوره ای است که کودک بسیار حساس است. مداخلات غیر ضروری باعث سقط جنین می شود. با این حال ، در مواردی که دندانهایی که باعث درد می شوند و یا در صورت عدم مداخله می توانند صدمه بیشتری وارد کنند ، نیاز به درمان فوری مانند کشیدن ، درمان کانال ریشه دارند ، شما باید بدون تردید به دندانپزشک مراجعه کنید. دندانپزشک با داروهایی که به کودک آسیب نمی رساند درمان را انجام می دهد.

 

سه ماهه دوم: این دوره کشیدن دندان ، پر کردن ، درمان کانال ریشه و غیره است که مناسب نیست که به پایان بارداری موکول شود. این مناسب ترین دوره برای بسیاری از درمان ها است.

 

سه ماهه سوم: در این دوره ، کودک به طور قابل توجهی در رحم مادر رشد کرده و تولد نزدیک می شود. دقیقاً مانند سه ماهه اول ، دندانپزشک به جز درمان های اورژانسی ، مداخله نخواهد کرد.

 

 

 

توصیه های تغذیه ای

رژیم متعادل در این دوره مانند هر دوره از زندگی بسیار مهم است. علاوه بر این ، آنچه در دوران بارداری می خورید مستقیماً بر رشد کودک شما تأثیر می گذارد. توسعه دندان نیز می تواند در این روند تأثیر بگذارد. مصرف کافی ویتامین های A ، C ، Dکلسیم ، پروتئین و فسفر تضمین می کند که کودک شما دندان های سالم دارد. منبع کلسیم لازم برای دندانهای کودک ، دندانهای شما نیستند بلکه کلسیم دریافتی در رژیم شما هستند. اگر کلسیم کافی دریافت نکنید ، بدن کلسیم را از استخوان های شما می گیرد. شیر و محصولات لبنی منابع کلسیم شما در رژیم غذایی هستند. در صورت لزوم می توانید از قرص های کلسیم نیز استفاده کنید.